Linkuri accesibilitate

Premierul în exercițiu Pavel Filip, la Bruxelles: R.Moldova și-a consolidat relația cu UE, dar ar vrea mai multe beneficii


Premierul în exercițiu Pavel Filip a spus, la Bruxelles, unde participă la festivitățile de celebrare a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic, că Republica Moldova și-a consolidat relația cu Uniunea Europeană în acest deceniu, dar ar vrea mai multe beneficii.

Vorbind la o conferință de nivel înalt la care a participat alături de alți prim-miniștri și miniștri de Externe ai țărilor partenere, Filip a spus că Republica Moldova și-a reformat domenii întregi, dar că unele „sunt mult mai rezistente” în fața reformelor.

Opoziția moldoveană critică Partidul Democrat care conduce guvernul din 2016 pentru deteriorarea relației cu Uniunea Europeană, care a suspendat ajutoare pentru Republica Moldova, inclusiv din cauza introducerii sistemului electoral mixt în pofida recomandărilor europene.

Deputatul blocului ACUM, Igor Munteanu, care a participat la evenimentele aniversare de la Bruxelles a declarat portalului Unimedia că Chișinăul are probleme de credibilitate, pe care le poate depăși numai prin restabilirea instituțiilor democratice.

XS
SM
MD
LG