Linkuri accesibilitate

Ministrul ucrainean de externe va demisiona după ce Volodimir Zelenski depune jurământul


Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin.

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a anunţat vineri că va demisiona după ce președintele ales Volodimir Zelenski depune jurământul, săptămâna viitoare, pe 20 mai.
Kilimkin a explicat că noul preşedinte trebuie să aibă posibilitatea să-şi formeze în mod liber propria echipă de politică externă. Pavlo Klimkin deține funcția de ministru de externe al Ucrainei din iunie 2014. Nu este afiliat politic și a anunțat că va participa la apropiatele alegeri generale, programate pentru octombrie, anul acesta.

Tot vineri și-a anunțat demisia și șeful Consiliului Național de Securitate din Ucraina, Olexander Turcinov, motivând cu apropiata schimbare de administrație. Un aliat al președintelui demisionar Petro Poroșenko, Turcinov a fost unul din coordonatorii campaniei militare împotriva separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei.

Vineri, s-a anunțat la Kiev și destrămarea majorității parlamentare, după retragerea Frontului Popular, al doilea partid ca pondere din legislativ. Parlamentul are acum 30 de zile pentru a forma o noua coaliție majoritară, după care noul președinte ar putea organiza alegeri anticipate. Alegerile generale regulate sunt însă programate pentru 27 octombrie.

XS
SM
MD
LG