Linkuri accesibilitate

Vicepreședintele PAS comentează afirmațiile despre deputați ale președintelui Igor Dodon


Mihai Popșoi
Mihai Popșoi

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popşoi, spune că deputații Blocului Politic ACUM sunt de acord cu președintele Igor Dodon, și consideră că deputații aleși de popor trebuie sa muncească pentru cei care i-au ales, dar spune Mihai Popşoi, unica diferența e că cei din Blocul ACUM au depus eforturi pentru a debloca activitatea parlamentară, iar colegii socialiști au nu ar avea de fapt, aceasta intenție, informeaza agenția IPN.


In cadrul unui briefing de presă, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus că, dacă în următoarele două săptămâni, până pe 7 iunie, fracțiunile parlamentare nu ajung la o înțelegere în vederea formării unei majorități parlamentare, va semna decretul de dizolvare a Parlamentului. Dodon a mai spus că s-a adresat la Curtea Constituțională pentru a afla de când începe termenul de trei luni după care apar circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului: de la validarea mandatelor sau de la ședința de constituire.


Deputații Blocului Politic ACUM (DA-PAS) și cei ai PSRM au avut câteva tentative de a discuta despre o cooperare parlamentară. ACUM pledează pentru un guvern minoritar, alegerea președintelui Parlamentului din partea Blocului și pe votarea unui pachet de legi anti-oligarhice. PSRM insistă să fie creată o majoritate parlamentară și funcția de președinte al Parlamentului să-i revină. PDM a invitat de două ori la discuții deputații Blocului ACUM, însă ultimii au refuzat participarea.

XS
SM
MD
LG