Linkuri accesibilitate

Un cunoscut ziarist de investigație rus a fost pus sub acuzație sub pretext că ar fi încercat să vîndă droguri


Ivan Golunov
Ivan Golunov

Un cunoscut jurnalist de investigație din Rusia, Ivan Golunov, care lucrează pentru site-ul independent „Meduza” din Letonia, a fost pus oficial sub acuzație, pentru tentativa de a vinde „cantități importante” de droguri. Jurnaliști din Rusia și străinătate și organizații pentru apărarea drepturilor omului susțin că acuzațiile sunt inventate, numai pentru a-l pedepsi pentru relatările sale critice.

Golunov a fost reținut joi la Moscova și maltratat. Unul din avocații săi a declarat că există bănuiala că i s-au rupt câteva coaste și ar fi fost lovit la cap. Poliția a informat între timp că sâmbătă, jurnalistul a fost dus la spital, pentru a fi examinat.

Poliția susține că în rucsacul jurnalistului ar fi găsit droguri sintetice, la fel și în apartamentul acestuia, unde a descins ulterior. Golunov neagă acuzațiile, iar avocații săi susțin că drogurile au fost „plantate” de poliție.

Golunov era în curs de a ancheta un caz de corupție la nivel înalt din Moscova. Jurnalistul are 36 de ani și dacă va fi găsit vinovat de justiția rusă, ar putea fi condamnat la închisoare între 10 și 20 de ani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG