Linkuri accesibilitate

În Rusia crește sprijinul pentru jurnalistul de investigație Ivan Golunov


Ivan Golunov, reținut sub acuzația de trafic cu droguri

Un grup de celebrități din Rusia s-a alăturat jurnaliștilor și activiștilor care-l sprijină pe jurnalistul de investigație Ivan Golunov, reținut pentru trafic cu droguri. Pe 12 iunie, simpatizanții lui Golunov vor să organizeze un marș la Moscova, pentru a cere eliberarea lui din arest la domiciliu.

Organizatorii au anunțat că nu vor cere aprobarea autorităților pentru manifestație, dar vor cere pedepsirea celor care ar fi plantat dogurile în apartamentul lui Golunov, construind tot cazul de trafic de droguri.

Luni, trei dintre principalele ziare au apărut având prima pagină identică și punând la îndoială motivele arestării jurnalistului de investigație Ivan Golunov, care a fost și rănit în arestul poliției. Vedomosti, Kommersant și RBC au publicat pe prima pagină declarații ale redactorilor lor șefi, cerând investigarea arestării, despre care organizația Reporterii Fără Frontiere a spus că poate marca un punct al intensificării persecuțiilor împotriva jurnaliștilor independenți. Cunoscut jurnalist al portalului Meduza, Golunov a fost reținut pe 6 iunie sub acuzația de trafic de droguri. În urma arestului, s-a ales cu o coastă ruptă, comoție cerebrală, tăieturi și vânătăi. „Nu considerăm că sunt convingătoare probele prezentate de anchetă despre vinovăția lui Ivan Golunov”, se mai spune în declarația celor trei ziare.

XS
SM
MD
LG