Linkuri accesibilitate

Candidatul la președinția SUA, Joe Biden, critică sever afirmații controversate ale președintelui Trump


Președintele Donald Trump
Președintele Donald Trump

Președintele Donald Trump a declarat miercuri că, dacă o putere străină ar oferi la o întilnire informații compromițătoare despre vreun adversar al său în viitoarele alegeri prezidențiale din 2020, ar fi deschis să accepte întîlnirea și că nu ar fi obligat să contacteze FBI-ul.

„Cred că aș vrea să aud”, a declarat Trump într-un interviu acordat ABC News, citat de Associated Press, adăugând: „Nu este nimic în neregulă să asculți”.

Rolul celui mai mare fiu al său, Donald Trump Jr., în organizarea unei întâlniri din 2016 cu un avocat rus care ar fi oferit informații negative despre Hillary Clinton a fost un subiect important al investigației procurorului special Robert Mueller despre intervenția rusească în ultima campanie prezidențială.

Unul dintre potențialii contracandați al lui Trump la alegerile prezidențiale viitoare, fostul vicepreședinte Joe Biden, a reacționat scriind: „Președintele Trump salută încă o dată ingerința străină în alegerile noastre. Nu este vorba despre politică. Este o amenințare la adresa securității noastre naționale. Un președinte american nu ar trebui să-și caute ajutorul și să-i ajute pe cei care încearcă să submineze democrația”.

Câțiva dintre ceilalți potențiali adversari ai președintelui Trump în competiția 2020, printre care Sens Elizabeth Warren, Bernie Sanders și Kirsten Gillibrand și fostul Rep. Beto O'Rourke, și-au repetat apelurile pentru începerea audierilor de impeachment în urma ultimelor remarci ale președintelui.

XS
SM
MD
LG