Linkuri accesibilitate

Renato Usatîi a fost reținut la intrarea în R. Moldova


Renato Usatîi
Renato Usatîi

Fostul primar al orașului Bălți, Renato Usatîi, a fost reținut de poliție în vama Sculeni pe unde încerca să intre în R. Moldova venind din România. Usatîi pe numele căruia există două mandate de arestare și-a anunțat revenirea cu o zi înainte, fiind întâmpinat la Sculeni de zeci de susținători.

Lider al formațiunii „Partidul Nostru”, el spus că a decis să revină în R. Moldova după câțiva ani în care s-a ascuns în Rusia și alte țări, datorită alungării de la putere a Partidului Democrat al lui Vlad Plahotniuc de către alianța PSRN-ACUM. Usatîi spune că dosarele penale pe numele său ar fi fost fabricate la cererea lui Plahotniuc, iar acum are șansa să dezmintă acuzațiile care îi sunt aduse. De la frontieră, Usatîi este dus la Chișinău, la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Autoritățile moldovene l-au anunțat în căutare internațională pe Usatîi în 2016, acuzându-l de implicare în tentativa de a-l asasina pe fostul bancher rus refugiat la Londra, Gherman Gorbunțov, pe care l-ar mai fi deposedat de pachetul majoritar de acțiuni, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chișinău.

XS
SM
MD
LG