Linkuri accesibilitate

Noua guvernare din R.Moldova este unită în dorința de a dezvolta economia și a combate corupția, spune noul ministru de externe Nicu Popescu


Nicu Popescu
Nicu Popescu

Noua coaliție guvernamentală din Republica Moldova este mai unită în dorința de a impulsiona creșterea economică și a combate corupția, decât e divizată de viziunile de politică externă, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, marți, la Washington, noul ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu.

„Ceea ce unește [partidele] este dorința de a crea condiții mai bune pentru dezvoltarea economică în Moldova și acest lucru este mai important pentru populația Republicii Moldova, decât etichetele geopolitice aplicate unui sau altui partid”, a spus șeful diplomației moldovene.

Blocul pro-european ACUM și Partidul pro-rusesc al Socialiștilor au format o majoritate parlamentară și un nou guvern, pe 8 iunie, îndepărtând de la guvernare Partidul Democrat, care a încercat să se mențină la putere. Orientările geopolitice divergente ale celor două formațiuni au ridicat semne de întrebare privind longevitatea noii coaliții, în contextul relațiilor problematice dintre țările occidentale și Rusia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG