Linkuri accesibilitate

Președintele Vladimri Putin într-o nouă „Linie Directă” cu cetățenii Rusiei


Imagine din emisiunea „În linie directă” din 2017

Joi, în Rusia, are loc a 17-a ediție a „În Linie Directă”, transmisie televizată în care președintele Vladimir Putin răspunde, în direct, întrebărilor primite de la cetățeni. Emisiunea este transmisă de posturile de radio și televiziune naționale.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Kremlinului, s-au primit peste un milion de întrebări, majoritatea legate de probleme sociale, precum salariile, pensiile, sistemul de sănătate, învăţământul şi mediul.

În ceea ce priveşte politica externă, cetăţenii sunt interesaţi în special de relaţiile cu Statele Unite şi Uniunea Europeană şi întreabă despre măsuri menite să îmbunătăţească acele relaţii.

Tradițional, acest „dialog” cu cetățenii durează peste patru ore.

Anul acesta, „În Linie Directă” are loc pe fundalul unei adânciri a nemulțumirii publicului față de direcția în care se îndreaptă țara, iar potrivit ultimului raport al centrului independent Levada de sondare a opiniei, nivelul de încredere în președintele Putin a ajuns la numai 31,7%, cel mai scăzut din ultimii trei ani.

Una din cele mai mari probleme este sărăcia: cu aproape jumătate din ruși declarînd că trăiesc în pragul sărăciei, cu un venit minim. Pe de altă parte, experții financiari (BERD) apreciază că Rusia a pierdut aproape 300 de miliarde de dolari în investiții potențiale, de la anexarea abuzivă a peninsulei ucrainene Crimeea în 2014.

XS
SM
MD
LG