Linkuri accesibilitate

Sergiu Sârbu: orice încercare de a „știrbi” independența CC este „un precedent periculos pentru zeci de ani înainte”


Sergiu Sârbu. 18 iunie 2019
Sergiu Sârbu. 18 iunie 2019

Deputatul democrat Sergiu Sârbu a reafirmat că nu regretă faptul de a fi sesizat Curtea Constituțională atunci când s-a format noua majoritate parlamentară, deși aceste sesizări și deciziile CC au generat o gravă criză constituțională și politică. Într-un interviu cu Europa Liberă, Sârbu, secretar al fracțiunii parlamentare democrate, a susținut că și acum rămân „foarte multe vicii de procedură constituțională”, chiar după ce CC și-a anulat propriile decizii ce se referă dizolvarea Parlamentului.

Sergiu Sârbu a avertizat și împotriva încercărilor noii puteri de a forța demisia judecătorilor Curții Constituționale. În opinia sa, orice încercare de a „știrbi” independența CC este „un precedent periculos pentru zeci și zeci de ani înainte, pentru statul de drept în Republica Moldova”.

Partidul Democrat, intrat acum în opoziție, trebuie să fie pregătit să piardă o mare parte din sprijinul pe care îl are în administrațiile locale, a mai declarat deputatul Sergiu Sârbu. „Cultura” loialității conjuncturale, mai ales acolo unde este vorba de mijloace financiare, s-a „înregimentat de-a lungul timpului”, fenomen pentru care și guvernarea democrată are „o parte de responsabilitate și vină” a apreciat Sârbu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG