Linkuri accesibilitate

Trump se va întâlni cu Putin la Osaka, în Japonia, în cadrul summitului G20


Trump și Putin la reuniunea G20 de la Buenos Aires, noiembrie 2018
Trump și Putin la reuniunea G20 de la Buenos Aires, noiembrie 2018

Președintele Statelor Unite Donald Trump se va întâlni cu președintele Rusiei Vladimir Putin săptămâna aceasta în Japonia, la Osaka, unde va avea loc summitul G20. Va fi una din întâlnirile personale ale lui Trump cu unii lideri străini, a anunțat un reprezentant al administrației de la Washington. Trump va purta negocieri și cu președintele Chinei, cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite și cu președintele Turciei. Nu s-a anunțat deocamdată agenda exactă a întâlnirilor.

„Relațiile între Statele Unite ale Americii și Rusia sunt proaste după toate criteriile și administrația urmează o politică relativ dură în raport cu Rusia, dar acest lucru nu se poate spune în privința retoricii președintelui”, a declarat pentru AP Richard N. Haass, președintele Consiliul pentru Relații Externe. În opinia sa, pentru succesul întâlnirii de la Osaka „nu s-a pregătit terenul”.

Săptămâna trecută, liderul de la Kremlin Vladimir Putin a recunoscut că pierderile economie ale Rusiei de pe urma sancțiunilor europene și americane au constituit circa 50 de miliarde de dolari, începând cu anul 2014. Acest lucru a slăbit pozițiile lui Putin și speranța Rusiei de a-și întări influența pe plan global, transmite Vocea Americii.

XS
SM
MD
LG