Linkuri accesibilitate

FMI este dispus să reia negocierile cu guvernul R. Moldova


Șeful misiunii FMI, Ruben Atoyan, a reamintit, într-o discuție cu premierul Maia Sandu și alți membri ai guvernului de la Chișinău, că programul cu Fondul Monetar Internațional a fost suspendat ca urmare a Legii amnistiei fiscale din 2018 și a pachetului legislativ privind reforma fiscală. El exprimat deschiderea FMI de a relua discuțiile cu guvernul, relatează Radio Chișinău.

Reluarea negocierilor cu Fondul Monetar Internațional ar putea permite Republicii Moldova să primească ultimele două tranșe din programul de finanțare din partea FMI, în sumă totală de circa 66 milioane de dolari. De reluarea acestei finanțări depind și ajutoarele financiare acordate de Uniunea Europeană.

În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a declarat între altele, că niciun ban din frauda bancară nu a fost recuperat și că pentru a putea investiga această schemă de proporții este nevoie de oameni curajoși, gata să lupte pentru curățarea instituțiilor de toate schemele și de toți cei implicați în fraudă, mai relatează Radio Chișinău.

XS
SM
MD
LG