Linkuri accesibilitate

Rusia îl acuză pe Plahotniuc că ar conduce o grupare de traficanți de droguri


O operațiune a serviciilor de securitate împotriva traficanților de droguri
O operațiune a serviciilor de securitate împotriva traficanților de droguri

Ministerul rus de interne a formulat o nouă învinuire împotriva fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și anume acea că ar conduce o grupare care se ocupa cu traficul de droguri. Potrivit portalului NewsMaker.md, care citează RBK, anchetatorii ruşi îl bănuiesc pe Plahotniuc că ar participat la livrarea hahişului din Maroc în Rusia, prin Spania, un delict penal care se pedepsește cu închisoarea pe viaţă. În acealaşi dosar este învinuit şi fostul deputat Constantin Ţuţu.

Este a treia acuzație adusă de autoritățile ruse împotriva lui Vlad Plahotniuc. Pe 22 februarie 2019, în ajunul alegerilor parlamentare, tot Ministerul de interne rus a spus că Vladimir Plahotniuc, împreună cu Veaceslav Platon, ar fi creat un grup criminal care a sustras din Rusia peste 37 miliarde de ruble (cam o jumătate de miliard de dolari) în anii 2013-2014. În decembrie 2017, Comitetul de Anchetă al Federaţiei Ruse l-a învinuit de implicare în cel puţin două omoruri tot în cadrul unui grup organizat, iar serviciile speciale rusești au încercat să-l dea în urmărire prin Interpol.

Vlad Plahotniuc a respins noile acuzații, afirmând: „Toate aceste dosare sunt fantezii și încercări de a implica numele meu în niște dosare care nu au absolut nici o legătură cu mine”. Într-o postare pe Facebook, Plahotniuc a precizat că acesta ar fi motivul pentru care ar fi decis să ia „anumite măsuri de siguranță în această perioadă”. După cum se știe, fostul lider democrat nu se mai află în R.Moldova.

XS
SM
MD
LG