Linkuri accesibilitate

Ministrul Nicu Popescu reiterează la București vectorul pro-UE al guvernării de la Chișinău și respinge speculațiile privind „federalizarea”


Nicu Popescu și Teodor Meleșcanu
Nicu Popescu și Teodor Meleșcanu

Ministrul moldovean de externe Nicu Popescu a reiterat la București că noua guvernare de la Chișinău are un singur vector de politică externă – cel al integrării în Uniunea Europeană – prioritate sprijinită de toate forțele politice ale alianței de guvernare. Totodată, a spus el, Chișinăul va încerca să îmbunătățească și relațiile comerciale și economice cu Rusia.

Într-o conferință de presă comună cu omologul său român, Teodor Meleșcanu, șeful diplomației moldovene a ținut să respingă speculațiile privind existența unor planuri ascunse privind reglementarea transnistreană prin federalizarea țării:

„Guvernul de la Chișinău are tot interesul să faciliteze, să ușureze viața concetățenilor noștri, care, în virtutea unui război civil din 1992, trăiesc în regiunea transnistreană. De aceea, noi vom încerca să simplificăm viața acestor cetățeni prin cooperare, prin deschidere, pentru documente, pentru recunoașterea diplomelor, prin efectuarea unor mici pași de deschidere. Însă, nu se pune problema federalizării.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG