Linkuri accesibilitate

Pașapoartele românești pe locul 18 într-un top al pașapoartelor care oferă cele mai multe posibilități de a călători fără viză


11 decembrie 2016, alegerile parlamentare. La o secţie de votare din Ialoveni

Pașapoartele românești se clasează pe locul 18 într-un top al pașapoartelor care oferă cele mai multe posibilități de a călători fără viză. În cazul pașapoartelor românești, acestea permite intrarea fără viză în 169 de țări, la egalitate cu Brazilia. Pașapoartele moldovenești se clasează pe locul 49 (119 țări, unde se poate călători fără viză), urmate de pașapoartele emise de Bosnia-Herțegovina și Rusia.

Topul este realizat de centrul de cercetări Henley&Partners, în colaborare cu Asociația Internațională a Transportorilor Aerieni (IATA), de 14 ani și este analiza de referință când vine vorba de „tăria” unui pașaport.

Așa-numitul Top Henley este condus de Japonia și Singapore, pașapoartele acestor două țări permite călătoriile fără vize în 189 de țări. Urmează Finlanda, Germania și Coreea de Sud cu 187 de destinații fără vize. Cele mai „slabe” pașapoarte, sunt cele emise de Angola, Egipt și Haiti, care oferă dreptul de a călători fără viză în numai 49 de țări din lume.

XS
SM
MD
LG