Linkuri accesibilitate

Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt a amenințat China cu „consecințe grave” dacă nu va garanta libertățile în Hong Kong


Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt
Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt

Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt a amenințat marți China cu „consecințe grave” dacă nu va respecta acordul din 1984 care garantează libertățile în Hong Kong.

„Hong Kong face parte din China - şi trebuie să acceptăm acest lucru. Dar libertățile din Hong Kong sunt înscrise într-o declarație comună. Așteptăm ca acest acord să fie onorat”, a spus Jeremy Hunt marţi la Belfast în cursul unui eveniment de campanie pentru desemnarea viitorului şef al Partidului Conservator.

Conform acordului din 1984 între Londra şi Beijing, privind trecerea coloniei britancie sub administrația Chinei, Hong Kong se bucură până în 2047 de semi-autonomie şi de libertăţi de bază care nu există în China continentală.

Jeremy Hunt a exprimat deja sprijinul Marii Britanii pentru Hong Kong şi libertățile sale luni, ziua în care s-au împlinit 22 de ani de la revenirea fostei colonii sub tutela Chinei, și când manifestații ostili guvernului pro-Beijing din Hong Kong au luat cu asalt clădirea parlamentului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG