Linkuri accesibilitate

O nouă șansă pentru candidatura lui Kövesi la șefia Procuraturii Europene


Laura Codruța Kövesi, 7 martie 2019

Liderul Grupului Renew Europe din PE, Dacian Cioloş, a anunţat, vineri, că a convenit cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, să realizeze împreună „nominalizarea şefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruţa Kovesi l-a obţinut în Parlamentul European". Partidul „En Marche”, al președintelui francez, este unul din principalele partide din „Renew Europe”.

„Azi am discutat cu preşedintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-şef european. Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea şefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruţa Kövesi l-a obţinut în Parlamentul European", a scris Cioloş pe Facebook.

Procesul de numirea primului procuror șef european s-a blocat, înainte de alegerile europarlamentare, după ce vechiul Parlament și-a exprimat sprijinul pentru Laura Codruța Kövesi în timp ce Consiliul European, pentru procurorul francez Jean-François Bohnert. Între timp, presa franceză relatează că Bohnert este unul din candidații cu șanse de a deveni șeful Parchetului Național Financiar din Franța, echivalentul Direcției Naționale Anticorupție române.

XS
SM
MD
LG