Linkuri accesibilitate

Administrația din Hong Kong renunță la Legea extrădării în China continentală a persoanelor urmărite de autoritățile de la Beijing


La demonstrațiile din Hong Kong, 7 iulie 2017

txt

Administrația din Hong Kong a anunțat că a renunțat La legea extrădării în China continentală a persoanelor urmărite de autoritățile de la Beijing, după ce au fost confruntate cu un val de proteste fără precedent.

Ministrul britanic de externe Jeremy Hunt a amenințat marți China cu „consecințe grave” dacă nu va respecta acordul din 1984 care garantează libertățile în Hong Kong.

„Hong Kong face parte din China - şi trebuie să acceptăm acest lucru. Dar libertățile din Hong Kong sunt înscrise într-o declarație comună. Așteptăm ca acest acord să fie onorat”, a spus Jeremy Hunt marţi la Belfast, în cursul unui eveniment de campanie pentru desemnarea viitorului şef al Partidului Conservator.

Conform acordului din 1984 între Londra şi Beijing, privind trecerea coloniei britancie sub administrația Chinei, Hong Kong se bucură până în 2047 de semi-autonomie şi de libertăţi de bază care nu există în China continentală.

XS
SM
MD
LG