Linkuri accesibilitate

Subsecretarul de Stat american David Hale a apreciat eforturile guvernului de la Chișinău în realizarea reformelor


Maia Sandu și David Hale

Subsecretarul de Stat pentru afaceri politice al SUA, David Hale, care se află în vizită la Chișinău, s-a declarat mulțumit că are ocazia să o felicite pe Maia Sandu pentru formarea noului Executiv.

În cadrul unui briefing de presă susținut împreună cu șefa cabinetului de miniștri, David Hale a reafirmat sprijinul SUA pentru o Moldovă democratică și s-a arătat convins că, în urma reformelor operate de noua guvernare, în cooperare cu societatea civilă, cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de creșterea economică și integrarea europeană.

David Hale și-a exprimat sprijinul pentru atenția prioritară acordată de guvernul de la Chișinău combaterii corupției și spălării de bani, reformării sistemului bancar și a justiției, securității energetice și independenței mass-media.

La rândul său, primul ministru Maia Sandu a declarat că Republica Moldova are nevoie „astăzi, mai mult ca niciodată, de sprijinul SUA în lupta împotriva corupției, împotriva spălării banilor, împotriva contrabandei la nivel regional, în lupta împotriva monopolurilor”.

„Statele Unite au fost și rămân un partener strategic pentru Republica Moldova, în eforturile noastre de a deveni o țară liberă și democratică”, a subliniat Maia Sandu, trecând în revistă sprijinul acordat de SUA, de-a lungul timpului, Republicii Moldova.

Premierul a declarat că guvernul de la Chișinău contează „foarte mult pe cooperarea cu guvernul Statelor Unite ale Americii în domeniul consolidării organelor de drept, instituțiilor pentru lupta împotriva corupției și reformării justiției.”

XS
SM
MD
LG