Linkuri accesibilitate

Ursula von der Leyen a fost aleasă în funcția de președintă a Comisiei Europene


Ursula von der Leyen

Parlamentul European a ales-o pe conservatoarea germană Ursula von der Leyen în funcția de președintă a Comisiei Europene, relatează agențiile de știri, citând rezultatele votului secret.

Ministră a apărării în Germania, post din care a spus că-și va da demisia săptămâna aceasta, von der Leyen a afirmat la audieri în fața europarlamentarilor că provocarea cea mai stringentă este sănătatea planetei și că va propune, în caz că este confirmată, legi pentru reducerea emisiilor.

„Îmi doresc ca Europa să devină primul continent al lumii neutru din punct de vedere al emisiilor la orizontul lui 2050”, a spus von der Leyen, candidatura căreia a fost agreată și propusă de liderii Uniunii Europene.

Promisiunile legate de combaterea schimbărilor climatice au ajutat-o să-i câștige de partea sa pe liberalii și socialiștii inițial sceptici. Candidatura politicienei proeuropene, care s-a născut la Bruxelles și le-a vorbit azi europarlamentarilor în germană, franceză și engleză, a fost convenită și propusă luna aceasta de Consiliul European.

XS
SM
MD
LG