Linkuri accesibilitate

Alte trei persoane arestate în Georgia pentru a fi participat la protestele din iunie, calificate drept tentativă de lovitură de stat


Proteste în Georgia

În Georgia, încă trei persoane au fost reținute, sub suspiciunea de a fi participat la „violențe de grup”, în cursul protestelor de luna trecută, de la Tbilisi. Procurorii susțin că protestele de luna trecută s-ar fi înscris într-o tentativă de lovitură de stat.

Pe de altă parte, miercuri, ministrul de interne Giorgi Gakaria a fost audiat în cadrul investigației legată de intervenția în forță a poliției împotriva manifestanților, în cursul primelor zile ale protestelor anti-rusești, pe 20-21 iunie. Până acum, doi ofițeri de poliție au fost reținuți pentru „depășirea prerogativelor în exercitarea funcției”, zece au fost suspendați, împreună cu șeful Departamentului pentru intervenții speciale din cadrul Ministerului de Interne.

Valul de proteste a izbucnit pe 20 iunie, după ce un deputat rus al Dumei a participat în Parlamentul de la Tbilisi la o conferință pe teme de ortodoxie și a stat pe locul președintelui Parlamentului, sfidând astfel faptul că Rusia ocupă în continuare o treime a teritoriului georgian, prin susținerea și recunoașterea regiunilor separatiste Osetia de Sud şi Abhazia.

XS
SM
MD
LG