Linkuri accesibilitate

CEDO a menținut verdictul privind repunerea în drepturi a fostului proprietar al televiziunii georgiene Rustavi 2


Kibar Khalvashi
Kibar Khalvashi

Curtea Europeana pentru Drepturile Omului a menținut verdictul Curţii Supreme de Justiţie din Rusia privind repunerea în drepturi a fostului proprietar al celui mai popular canal de televiziune din Georgia Rustavi 2. În martie 2017, Curtea Suprema a Georgiei a decis că televiziunea Rustavi 2 trebuie sa-i fie înapoiată fostului ei co-proprietar Kibar Khalvași, care este văzut ca un apropiat al actualului guvern de la Tbilisi. Acesta a susținut în instanță că i-a fost luată televiziunea prin presiuni din partea fostelor autorități, în perioada în care era preşedinte Mikail Saakașvili.

Actualii proprietari ai televiziunii susţin că decizia Curţii Europene este nedreaptă și că prin întoarcerea televiziunii la fostul co-proprietar se afectează libertatea de expresie în Georgia, Rustavi 2 fiind considerat ca o voce a opoziţiei.

Urmare a deciziei Curţii de la Strasbourg, registrul public din Georgia a transferat proprietatea televiziunii fostului co-proprietar, care a anunţat demisia directorului televiziunii Nika Gvaramia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG