Linkuri accesibilitate

Marea Britanie vrea o misiune europeană de protecție a traficului naval în Golf


Poza din satelit a portului iranian Bandar Abbas , pe care se vede petrolierul britanic sechestrat, 22 iulie 2019
Poza din satelit a portului iranian Bandar Abbas , pe care se vede petrolierul britanic sechestrat, 22 iulie 2019

Londra vrea să desfăşoare o msiune europeană de protecţie a traficului naval în Golf după sechestrarea unui petrolier britanic de către Iran, a declarat luni ministrul britanic de externe, repetând că ţara sa nu caută confruntarea cu Teheranul. Anunţul şefului diplomaţiei britanice vine la câteva zile după ce Iranul a sechestrat un petrolier sub pavilion britanic în strâmtoarea Ormuz. Cu două săptămâni în urmă, marina britanică a ajutat la sechestrarea unui petrolier iranian în largul Gibraltarului.

„Pentru că libertatea de navigaţie este în interesul vital al oricărei naţiuni, vom încerca acum să instituim o misiune maritimă de protecţie europeană pentru a sprijini trecerea sigură atât a cargourilor, cât şi a echipajelor prin această regiune vitală", a declarat Jeremy Hunt în faţa deputaţilor britanici.

„Vom încerca să desfăşurăm această misiune cât de curând posibil", a adăugat el, descriind sechestrarea Stena Impero drept un act de „piraterie de stat" a mai declarat ministrul de externe britanic, fără a furniza alte detalii.

XS
SM
MD
LG