Linkuri accesibilitate

Boris Johnson va prelua conducerea guvernului britanic


Premierul desemnat britanic Boris Johnson, după ce s-a anunțat victoria sa la conducerea Partidului Conservator, 23 iulie 2019

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson a fost ales, marţi, lider al Partidului Conservator aflat la guvernare şi va prelua, miercuri, conducerea guvernului de la premierul Theresa May. Într-o cursă internă în cadrul partidul conservator, Johnson l-a învins pe actualul ministru de externe, Jeremy Hunt, cu 159 de mii de voturi față de numai 46 de mii pentru Hunt. Imediat după anunțarea rezultatului, Borin Johnson a promis din nou că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 31 octombrie, dată stabilită acum, după două amânări. Rămâne de văzut dacă va putea trece prin Parlament planul unui Brexit fără acord cu Uniunea Europeană.

Prim-vicepreşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat marți că orice Brexit fără acord ar fi o „tragedie” atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru Marea Britanie, dar a reafirmat că UE nu va renegocia acordul semnat deja cu guvernul de la Londra. Boris Johnson, viitorul premier britanic, a promis deja că Marea Britanie va părăsi UE pe 31 octombrie, cu sau fără acord.

XS
SM
MD
LG