Linkuri accesibilitate

Dorin Drăguțanu nu crede că BNM este responsabilă de devalizarea sistemului bancar


Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, a fost audiat, marți, în Comisia parlamentară de anchetă privind furtul miliardului. Potrivit președintelui comisiei, Alexandru Slusari, Drăguțanu a încercat să plaseze responsabilitatea pe alte instituții, afirmând că BNM a făcut ce a putut pentru a gestiona criza, însă nu a avut instrumentele necesare.

„Cine i-a încurcat? Problemele în sistemul bancar au apărut în 2011, când au avut loc atacuri raider la cele mai importante bănci, și era timp berechet ca BNM să intervină”, a declarat Alexandru Slusari, citat de Agora.md.

Potrivit lui Slusari, fostul guvernator BNM a evitat să dea numele celor pe care îi consideră vinovați de devalizarea sistemului bancar moldovenesc.

„De ce în 2012 au fost blocate, apoi deblocate acțiunile grupului Platon în BEM și de fapt toată creditarea neperformantă s-a început atunci, de la sfârșitul anului 2011 și până în 2013, dânsul a spus că probabil au fost argumente juridice, nu ține minte”, a mai spus președintele comisiei parlamentare.

XS
SM
MD
LG