Linkuri accesibilitate

Mai multe ţări europene au înregistrat joi noi recorduri de temperatură caniculară


SERBIA -- A man takes a cold shower in order to refresh herself at Ada Ciganlija lake in the Serbian capital, Belgrade, June 26, 2019
SERBIA -- A man takes a cold shower in order to refresh herself at Ada Ciganlija lake in the Serbian capital, Belgrade, June 26, 2019

Mai multe ţări europene au înregistrat joi noi recorduri de temperatură, în contextul în care vestul Europei este afectat de un val de aer fierbinte care se deplasează dinspre Sahara. La Paris ieri au fost 42,6 grade Celsius, un record pentru capitala franceză, iar autoritățile au emis cod roșu de caniculă. Noaptea de miercuri spre joi, scrie presa franceza, a fost probabil cea mai caldă din istoria Franței. In Germania, temperatura maximă a fost de 42,6 grade Celsius, șase din cele 16 landuri ale Germaniei au înregistrat recorduri de temperatură. In Marea Britanie temperaturile au atins 38,1 grade Celsius, un record pentru luna iulie, iar autorităţile feroviare au impus restricţii de viteză pentru trenuri, pentru a evita eventuale accidente.

În Olanda au fost înregistrate 40,7 grade Celsius, aceasta fiind cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în această ţară.

Purtătorea de cuvânt a Organizaţiei Meteorologice Mondiale, Claire Nullis, este citată de agențiile internaționale de presă cu declarația că aceste valuri de caniculă se vor produce din ce în ce mai des şi devin mai intense și că „aceasta nu este o problemă care să dispară prea curând”.

XS
SM
MD
LG