Linkuri accesibilitate

Procurorul Dumitru Robu candidat pentru funcţia de procuror general interimar


Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului l-a selectat pe procurorul Dumitru Robu candidat pentru funcţia de procuror general interimar.

Candidatura lui Robu urmează a fi aprobată marți de plenul Parlamentului şi transmisă preşedintelui Igor Dodon pentru semnarea decretului de numire în funcţie.

Funcția de Procuror General a rămas vacantă după demiterea fostului PG, Eduard Harunjen, acuzat că a făcut jocurile guvernării democrate și ale lui Vlad Plahotniuc. Temporar, conducerea Procuraturii Generale fusese preluată de Igor Popa, criticat de asemeni de noua guvernare, pentru că ar fi obstrucționat investigarea tentativei de uzurpare a puterii în stat de către PD.

Concursul pentru funcția de PG interimar a fost lansat sîmbătă de Parlament, la o zi după ce președintele Igor Dodon a făcut apel către legislativ să desemneze cât mai repede un nou procuror general interimar. Noua legislație, în baza căreia s-a procedat la desemnarea candidatului, a fost aprobată de Parlament pe 24 iulie.

XS
SM
MD
LG