Linkuri accesibilitate

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi admite că ar fi putut fi otrăvit cât s-a aflat la închisoare


Aleksei Navalnîi la spital în Moscova, 29 iulie 2019

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a declarat că împărtășește îngrijorările medicului său și avocatului și că ar fi putut fi otrăvit cât timp a fost în închisoare. El a fost dus ieri la spital de la închisoare, unde a fost tratat cu simptome considerate ciudate de către medicul său, cu fața umflată și cu iritații ale pielii. Așteptându-și verdictul la apelul său legat de pedeapsa cu închisoarea pentru că a participat la un miting neautorizat, Navalnîi a spus că s-a convins că cei care conduc astăzi Rusia sunt chiar „proști, răzbunători și obsedați de bani”.

Avocata sa a cerut să se închidă cazul lui Navalnîi „din lipsă de probe sau din cauza condiției sale de sănătate” și că clientul său a fost otrăvit cu o substanță „necunoscută”.

Navalnîi a participat la mitingul de protest împotriva împiedicării participării în alegerile locale pentru consiliul municipal al Moscovei a candidaților opoziţiei. Alegerile locale pentru cei 45 de membri ai consiliul Moscovei sunt planificate pentru 8 septembrie.

Politia a intervenit în forță la miting și peste 1300 de protestatari au fost reținuți cu brutalitate.

Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada și organizaţii internaționale care apărară drepturile omului au denunțat „folosirea disproporționată” și „la întâmplare” a forței împotriva demonstranților.

XS
SM
MD
LG