Linkuri accesibilitate

Președintele Iranului comentează defavorabil sancțiunile americane împotriva ministrului de externe de la Teheran


Președintele iranaian Hassan Rohani
Președintele iranaian Hassan Rohani

Statele Unite au impus, miercuri, sancțiuni împotriva ministrului iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, înghețîndu-i activele din Statele Unite sau din entități controlate de Statele Unite, a anunțat trezoreria americană.

„Javad Zarif pune în aplicare agenda liderului suprem al Iranului și este purtătorul de cuvânt al regimului în întreaga lume. Statele Unite transmit un mesaj clar regimului iranian că comportamentul recent al Teheranului este complet inacceptabil”, a declarat secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin. O declarație similară a fost dată de secretarul de stat Mike Pompeo.

Sancțiunile americane limitează si capacitatea ministerului iranian de externe de a călători, dar se așteaptă ca el să poată participa la sesiunile ONU de la New York, însă cu restrictii stricte.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat, ca raspuns la sancțiunile americane împotriva ministrului său de externe că ar fi „copilărești” și că Washington-ul spune că „vrea să negocieze cu Iranul, fără precondiții, si apoi impune sancțiumi împotriva ministrului de externe al țării”.

Ca răspuns, șeful diplomației iraniene a scris pe twitter că motivul pentru care i s-au impus aceste sancțiuni este că „el reprezintă o amenințare la agenda globală americană ”

Zarif mai spune și că nu are proprietăți în afara Iranului și că sancțiunile nu se referă și la membrii familei sale.

XS
SM
MD
LG