Linkuri accesibilitate

Ministrul german de externe a cerut iertare polonezilor pentru atrocitățile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial


Ministrul german de externe Heiko Maas (d) și omologul său polonez Jacek Czaputowicz (s), Varșovia, Polonia, 1 august, 2019

Ministrul german de externe Heiko Maas a cerut iertare polonezilor pentru atrocitățile suferite de țara lor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Maas a vorbit în capitala poloneză la comemorarea revoltei din Varşovia din 1944.

El a spus anterior că, deși Germania se simte responsabilă din punct de vedere moral, problema reparațiilor pentru Polonia este închisă. Omologul său polonez, Jacek Czaputowicz, a spus însă într-un discurs separat că Polonia nu poate accepta poziția Germaniei, care exclude despăgubirile de război.

Divergențele nu vor împiedica însă comemorările comune la 80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, care vor avea loc pe 1 septembrie. Președintele german Frank Walter Steinmeier a anunțat că va lua parte la evenimentele de comemorare din Polonia, unde va participa și președintele american, Donald Trump.

XS
SM
MD
LG