Linkuri accesibilitate

Iurie Leancă neagă acuzațiile lui Veaceslav Platon de implicare în „furtul miliardului”


Iurie Leancă

Fostul premier și ex-ministru de externe Iurie Leancă a negat astăzi acuzațiile care i-au fost aduse de Veaceslav Platon în care a fost vizat. Platon, fost deputat de la Alianța Moldova Noastră, condamnat la 30 de ani de închisoare în două dosare penale, susține că Iurie Leancă ar fi fost implicat „în totalitate” în „furtul miliardului”, în urma căruia a fost fraudat sistemul bancar din Republica Moldova. Totodată, Veaceslav Platon consideră că Iurie Leancă „nu înțelegea ce face”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la TV8, realizate în penitenciar.

„Voi demonstra că aceste declarații și campanii mediatice nu au nicio bază factologică. Și voi cere în instanță ca, așa cum au manipulat timp de patru ani de zile, alți patru ani să prezinte dezmințiri, scuze publice și să plătească despăgubiri morale pe care le voi dona celor nevoiași”, a scris fostul premier într-un comunicat remis presei, transmite IPN.

„Probabil pentru el ar fi fost bine ca jumătate de milion de cetățeni să rămână fără depunerile bănești, ca sistemul bancar să se prăbușească. Iar el să cumpere bănci la preț de doi bani, ca întreaga economie a Moldovei să fie paralizată, ca după aia să urmeze un protest fără precedent, iar la alegerile din noiembrie 2014 urmând să câștige partidele revanșarde filo-ruse”, susține Iurie Leancă.

Potrivit lui, „acesta de fapt era obiectivul lui Platon și al celor care-l ghidau”. „Îmi aduc aminte în acest context și de unele informații din vara 2014 despre eforturile lui Platon de a cumpăra câțiva deputați pentru a nu permite ratificarea Acordului de Asociere cu UE”, a mai scris in comunicatul citat fostul prim-ministru.

XS
SM
MD
LG