Linkuri accesibilitate

PNL va aduna sâmbătă semnături pentru susținerea lui Klaus Iohannis la prezidențialele din România


Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

În România, principalul partid de opoziție, Partidul Național Liberal (PNL) lansează sâmbătă, 10 august, în Piața Universității, campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale.

Klaus Iohannis și-a lansat joi campania pentru un nou mandat prezidențial în cadrul Consiliului Național al PNL, unde le-a propus liberalilor ca parteneriatul preşedinte – PNL să devină „nucleul care va cataliza toate energiile”, astfel încât România să devină un stat funcţional.

Andrei Năstase, ministrul de interne al R.Moldova și lider al Platformei „DA”, prezent joi la Consiliul Național PNL, a declarat la București că „un vot pentru Iohannis este un vot și pentru Basarabia”, apreciind că președintele României reprezintă „cheia de boltă pentru salvarea democraţiei şi a statului de drept”. „În vreme ce în Republica Moldova instituțiile au capitulat, în România, un veritabil om de stat a dus alături de PNL o luptă ca instituțiile să rămână libere”, a spus ministrul de interne moldovean.

XS
SM
MD
LG