Linkuri accesibilitate

Rosatom a anunțat că numărul victimelor exploziei de la baza militară din regiunea Arhanghelsk s-a ridicat la cinci


Submarină atomică la uzina Sevmash, din Severodvinsk

Numărul victimelor unor explozii neclarificate de la o bază militară rusească din nordul Federației Ruse s-a ridicat oficial la cinci. Anunțul a fost făcut de agenţia nucleară rusă Rosatom, nu de ministerul apărării, ceea ce confirmă speculațiile că accidentul era legat de tehnologie nucleară.

Rosatom a precizat că accidentul s-a produs în timpul testării unei rachete cu propulsie lichidă. Alţi trei angajaţi ai Rosatom au suferit răni cu grade diferite de gravitate în timpul accidentului, inclusiv arsuri. Autorităţile ruse au anunţat anterior că două persoane au murit în acest incident, iar un oraş din apropiere a raportat o creştere temporară a nivelului de radiaţii după ce motorul unei rachete a explodat, joi, în centrul de testare din regiunea Arhanghelsk. Comunicatul privind scurta creştere a radiaţiilor postat de autorităţile din Severodvinsk a dispărut, vineri, de pe internet, fără niciun fel de explicaţie.

Autorităţile au mai precizat că au fost nevoite să închidă pentru navigaţie o parte a unui golf la Marea Albă drept consecinţă.

Media ruse scriu că explozia motorului de rachetă s-ar fi produs la o zonă de testare a armamentului din apropiere de satul Nionoksa. Potrivit acestor relatări, centrul respectiv este folosit pentru testarea armelor, inclusiv rachete balistice şi de croazieră utilizate de forţele navale ruse.

XS
SM
MD
LG