Linkuri accesibilitate

Liderul nord-coreean a supravegheat personal cea mai recentă lansare de rachete


Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat personal cea mai recentă lansare de rachete, care a reprezentat „lansarea-test a unei noi arme”, a anunţat duminică agenţia oficială de presă KCNA. Conform statului major sud-coreean, a fost vorba de două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, lansate în zorii zilei de sâmbătă în regiunea de nord-est a Coreei de Nord şi care au parcurs în zbor aproximativ 400 km înainte de a cădea Marea Japoniei.

Această nouă serie de lansări, a cincea în mai puţin de două săptămâni, a avut loc în plină desfăşurare a manevrelor militare pe care Statele Unite şi Coreea de Sud le organizează anual împreună.

Tot sâmbătă, președintele american Donald Trump a declarat presei că a primit o scrisoare „foarte frumoasă” din partea lui Kim Jong Un, în care acesta se plânge de manevrele militare conduse de America și Coreea de Sud, manevre pe care și președintele Trump le-a calificat drept „scumpe și ridicole”. Trump a mai declarat că s-ar putea întâlni cu liderul nord-coreean „în viitorul nu prea îndepărtat”. Trump și Kim Jong Un au avut deja trei întrevederi, la Singapore, Hanoi și în zona demilitarizată dintre cele două state coreene.

XS
SM
MD
LG