Linkuri accesibilitate

John Bolton promite sprijinul Statelor Unite în cazul unui Brexit fără acord


Consilierul american pentru securitate John Bolton, în cursul unei discuții cu jurnaliștii la Londra, 12 august 2019

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a discutat luni despre Brexit şi Iran cu consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, aflat într-o vizită de două zile la Londra, şi apoi a avut o convorbire telefonică cu preşedintele american Donald Trump. Marea Britanie va fi prioritatea Statelor Unite pentru negocierea unui acord comercial, a declarat Bolton la finalul unei întâlniri cu prim-ministrul britanic, relatează BBC. Bolton a mai declarat că sprijină, la fel ca președintele Donald Trump, și un Brexit fără acord, dacă Marea Britanie va alege această cale.

Majoritatea britanicilor cred că premierul Boris Johnson trebuie să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană „prin orice mijloace”, chiar dacă faptul implică suspendarea Parlamentului, indică un sondaj de opinie dat publicităţii luni de Daily Telegraph.

Sondajul arată că 46% dintre britanici nu sunt de acord cu această strategie. Acelaşi sondaj a ajuns la concluzia că sprijinul pentru Partidul Conservator a crescut cu şase puncte procentuale, până la 31%, în timp ce 27% dintre respondenţi au spus că susţin Partidul Laburist.

XS
SM
MD
LG