Linkuri accesibilitate

Aeroportul din Hong Kong din nou blocat de sute de demonstranți pro-democrație


La protestul de pe aeroport la Hong Kong
La protestul de pe aeroport la Hong Kong

Aeroportul din Hong Kong este din nou blocat de sute de demonstranți pro-democrație, la numai câteva ore după ce fusese redeschis, iar autoritățile locale, într-o conferință de presă, lansaseră un apel la calm. Unii protestatari au folosit cărucioarele de bagaje pentru a-i împiedica pe călători să ajungă la porțile de plecare. Punctele de control de securitate au fost închise parțial, a anunțat direcția aeroportului.

Lidera autorităților politice din Hong Kong, Carrie Lam, a avertizat că „s-a ajuns într-un punct critic”, iar noi violențe ar putea duce la „degradarea ireparabilă” a situației. Este a cincea zi a protestelor în aeroportul din Hong Kong, unul din cele mai mari din lume și a doua consecutivă, în care protestatarii blochează traficul pe aeroport.

Protestele izbucnite cu zece săptămâni în urmă, au avut mai întâi ca țintă un proiect de lege care ar fi facilitat extrădările de suspecți spre China comunistă. Inițiativa a fost între timp suspendată, dar protestele au continuat lărgindu-și paleta de revendicări, sub numitorul comun al „salvgardării democrației” în fosta colonie britanică, trecută în 1997 sub jurisdicție chineză.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG