Linkuri accesibilitate

Poliția a intrat în aeroportul din Hong Kong, unde protestatarii pro-democrație sunt baricadați (VIDEO)


Ciocniri între protestatari și poliție în aeroportul din Hong Kong
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00

Ciocniri între protestatari și poliție în aeroportul din Hong Kong

Poliția a intrat în aeroportul internațional din Hong Kong, în urma cu câtva timp, unde protestatarii pro-democrație sunt baricadați. Potrivit BBC, forțele de ordine au folosit spray-uri cu piper pentru a avansa în aeroport.

Ieri la aeroport au avut loc ciocniri între forțele de ordine și protestatari.

Lidera din Hong Kong, Carrie Lam, a avertizat protestatarii pro-democrație din teritoriul controlat de China comunista că s-a ajuns la „un punct periculos, de unde nu se va mai putea găsi cale de întoarcere”, și a făcut un apel emoționant la calm, fără însă a accepta nici una din revendicările protestatarilor. Protestele continuă de 10 săptămâni.

Potrivit BBC, câteva mii de protestatari se mai află în aeroport.

Aeroportul internațional din Hong Kong a suspendat pentru a doua zi consecutiv toate plecările curselor.

Protestele au avut mai întâi ca țintă un proiect de lege care ar fi facilitat extrădările de suspecți spre China comunistă. Inițiativa a fost între timp suspendată, dar protestele au continuat, lărgindu-și paleta de revendicări, sub numitorul comun al „salvgardării democrației” în fosta colonie britanică, trecută în 1997 sub jurisdicția chineză.

Autoritățile comuniste chineze caracterizează protestele drept „acțiuni teroriste” și sprijină autoritățile locale. Secretarul general al ONU a făcut un apel la calm, iar misiunea Chinei comuniste la ONU susține că protestatari au provocat pagube bunurilor publice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG