Linkuri accesibilitate

Îndemn la calm al președintelui Donald Trump în legătură cu situația din Hong Kong


Donald Trump
Donald Trump

Ciocniri violente între protestatari și poliție s-au produs la aeroportul internațional din Hong Kong unde continuă demonstrațiile anti-guvernamentale. Autoritățile au anulat pentru a doua zi consecutiv zborurile, marți, aeroportul fiind unul din cele mai aglomerate din Asia, în condițiile în care există temeri că Beijingul ar putea trimite armata pentru a înăbuși protestele ce continuă de 10 săptămâni. Imagini video transmite se agenții internaționale arată scene de haos și ciocniri între protestatari și poliție, în interiorul și în afara aeroportului.

Ciocniri între protestatari și poliție în aeroportul din Hong Kong
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a scris pe Twitter că serviciile speciale americane dețin informații că guvernul chinez ar concentra trupele în apropiere de Hong Kong. „Toată lumea ar trebui să fie calmă și în siguranță!”, a spus Trump.

Anterior, Departamentul de Stat a dat publicității o declarație în care cere Chinei să respecte autonomia extinsă a Hong Kongului, fostă colonie britanică ce a revenit în 1997 sub jurisdicția Chinei comuniste. Protestele au fost generate de o propunere ce permitea extrădarea unor persoane suspectate de delicte în China. Propunerea a fost suspendată, dar demonstrațiile pentru reforme democratice continuă și amenință să paralizeze Hong Kongul.

XS
SM
MD
LG