Linkuri accesibilitate

Joi și vineri vor avea loc ședințe plenare extraordinare ale Parlamentului R. Moldova


Parlamentul de la Chișinău în ședință în iulie 2019

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că ședințele plenare extraordinare ale forului legislativ pentru adoptarea mai multor legi bugetare și fiscale cerute de guvern vor fi organizate joi și vineri. Vorbind presei după o ședință a Biroului Permanent al Parlamentului, Greceanîi a spus că ordinea de zi include examinarea în lectura a doua a rectificărilor bugetare pentru anul curent și modificarea politicii fiscale pentru anul viitor, anticipând că vor exista „dezbateri aprinse”.

Guvernul propune între altele restabilirea, de anul viitor, a cotei depline, de 20%, a TVA-ului pentru industria HoReCa, o măsură convenită cu Fondul Monetar Internațional, care a cauzat proteste. Greceanîi a mai spus că ordinea de zi va include și propunerea legislativă a președintelui Igor Dodon ca pensiile să fie indexate nu o singură dată, ci de două ori pe an.

Agenda ședințelor extraordinare ale Parlamentului anunțată de Greceanîi nu include, în pofida așteptărilor, și votul final asupra modificării Codului Electoral pentru anularea sistemului mixt de alegere a Parlamentului și revenirea la sistemul proporțional. Legea a fost adoptată deja în două lecturi.

XS
SM
MD
LG