Linkuri accesibilitate

Ex-miniștii apărării Vitalie Marinuța și Anatol Șalaru resping acuzațiile actualului ministru că ar fi înstrăinat ilegal muniții


Vitalie Marinuța
Vitalie Marinuța

Fostul ministru al apărării Anatol Șalaru îl acuză pe actualul ministru al apărării Pavel Voicu de incompetență și susține că prin intermediul ministrului Pavel Voicu, președintele Igor Dodon, care este un simpatizant al Rusiei, s-ar răzbuna pentru că sistemul de rachete vândut de Republica Moldova a ajuns în Ucraina, informează agenția IPN.

„Prețul de comercializare a complexelor de rachete a fost stabilit de Camera de Comerț și Industrie, iar acestea au fost vândute la licitație”, a declarat Anatol Șalaru.

Fostul ministru al apărării a precizat că complexul de rachete era unul depășit, fabricat în anul 1974, și doar întreținerea acestuia păgubea bugetul cu aproximativ un milion de lei anual. „Sistemul de rachete era scos din uz de 20 de ani și oricum a fost vândut la un preț mai mare decât cel stabilit de Camera de Comerț și Industrie”, a spus Anatol Șalaru, citat de IPN

Un alt fost ministru al apărării pe care Pavel Voicu l-a acuzat de ilegalități este Vitalie Marinuța. Acesta a declarat pentru IPN că Pavel Voicu că nu spune adevărul și că prin declarațiile sale recente ar dovedi că nu cunoaște situația trecută și nici situația actuală a Armatei Naționale.

Pavel Voicu a declarat pe 15 august că, în timpul când Anatol Șalaru era ministru al apărării, a fost vândut ilegal un complex de rachete, iar în perioada când funcția era deținută de Vitalie Marinuța, au fost vândute ilegal peste 40 de tone de muniție.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG