Linkuri accesibilitate

Igor Dodon: Majorarea tarifului la energia electrică este „o încercare de a destabiliza situaţia în ţară”


Protest anterior la sediul ANRE
Protest anterior la sediul ANRE

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, spune că majorarea tarifului la energia electrică, operată ieri de ANRE, nu ar avea la bază calcule temeinice și justificate, iar decizia de majorare este „o încercare de a destabiliza situaţia în ţară la comanda politică a fostei guvernări”.

„Dacă anterior ANRE anunţa că examinează scenariul majorării tarifului de furnizare a energiei electrice de Gas Natural Fenosa cu 3,2%, apoi, conform deciziei adoptate, majorarea este aproape dublă faţă de cifra iniţial anunţată. Astfel, devine clar că majorarea respectivă nu are la bază calcule temeinice şi justificate, dar constituie o încercare de a destabiliza situaţia în ţară la comanda politică a fostei guvernări”, spune Igor Dodon. Şeful statului recomandă Guvernului să întreprindă măsurile prevăzute de legislaţie „pentru a suspenda decizia iresponsabilă şi lipsită de argumentare a ANRE”.

În afară de contestarea deciziei de ieri a ANRE, Igor Dodon spune că Guvernul urmează să vină cu măsuri concrete de sporire a gradului de protecţie socială a persoanelor cu venituri mici. Președintele Dodon mai spune, citat de TVR Moldova, că „vor continua discuţiile noastre cu conducerea Federaţiei Ruse, pentru a obţine o reducere a preţului de import la gazele naturale”. Acesta spune că va întreprinde pentru asta o vizită la Moscova la începutul lunii septembrie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG