Linkuri accesibilitate

România: Un pacient al Spitalului de Psihiatrie Săpoca a omorât 4 bolnavi și a rănit alte 9 persoane


Imagine generică
Imagine generică

Un bolnav de 38 de ani, internat voluntar pentru dependență de alcool la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din judeţul Buzău, România, a omorât în noaptea de sâmbătă spre duminică patru pacienţi şi a rănit alţi nouă, informează agenția Mediafax. Agresorul se află în custodia Poliţiei.

Ministra Sănătății de la București, Sorina Pintea, a anunţat că a cerut Corpului de Control o verificare la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca și a explicat că în timpul dramei se aflau în spital un medic, 7 asistenţi, 3 infirmiere şi 2 muncitori pentru supravegherea bolnavilor. În urma agresiunii au fost 13 victime: 4 pacienţi au decedat (3 au decedat pe loc, iar unul după ce a fost transportat la UPU Spitalul Judeţean Buzău), 3 pacienţi sunt răniţi cu traumatisme cranio-cerebrale majore şi 6 pacienţi au traumatisme cranio-cerebrale sau faciale minore.

În prezent, dintre pacienţii care au fost răniţi, trei pacienţi (doi bărbaţi şi o femeie) cu traumatisme craniene severe se află internaţi la Secția de Urgență a Spitalului Judeţean Buzău.

XS
SM
MD
LG