Linkuri accesibilitate

După protestele de la Moscova, Duma rusească vrea să investigheze pretinse imixtiuni străine în afacerile interne ale țării


Imagine de la protestul din 10 august

Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal) a înfiinţat luni o comisie pentru a investiga presupuse ingerinţe străine în afacerile interne ale Federaţiei Ruse în legătură cu cele mai ample manifestaţii antiguvernamentale din ultimii ani. Este vorba de protestele de la Moscova, care au strâns zeci de mii de oameni, proteste provocate de autoritățile electorale care au refuzat să înscrie mai mulți candidați independenți la alegerile locale din capitală, programate pentru 8 septembrie. Această comisie, care se va reuni într-o primă şedinţă înainte de sfârşitul lunii, va fi condusă de preşedintele Comisiei de securitate şi de combatere a corupţiei din Dumă, Vasili Piskariov. Iniţiativa urmăreşte să dovedească o legătură între recentele manifestaţii ale opoziţiei la Moscova şi o pretinsă imixtiune străină.

Două manifestaţii neautorizate, organizate la Moscova pe 27 iulie şi 3 august, s-au încehiat cu reținerea a peste 2.000 de persoane şi mai mult de 100 de persoane plasate în arest preventiv. Unele ar putea fi condamnate la mai mulţi ani de închisoare pentru „tulburări în masă”.

XS
SM
MD
LG