Linkuri accesibilitate

Macron și Putin au discutat despre negocierile în formatul Normandia


Președintele Franței, Emanuel Macron, și omologul său rus Vladimir Putin au discutat eforturile internaționale pentru a pune capăt conflictului armat între Ucraina și separatiștii susținuți de Rusia din estul Ucrainei.

Președintele Rusiei a susținut continuarea negocierilor în formatul Normandia, din care fac parte Franța, Germania, Ucraina și Rusia, dar nu a fost anunțată vreo dată la care aceste convorbiri ar putea fi reluate, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Noul președinte de al Kiev, Volodimir Zeleski, a cerut și el o nouă rundă de convorbiri în acest format și a declarat că pacea în Ucraina ar putea fi obținută numai pe cale diplomatică. Potrivit unui oficial francez nenumit, citat de agenția France Presse, potrivit francezilor, președintele Putin ar putea răspunde „într-un mod încurajator” propunerii ucrainene.

La convorbirile de ieri din Franța, Emanuel Macron și Vladimir Putin au discutat și despre relația Rusiei cu Grupul celor 7 din care a făcut parte până la anexarea Crimeii în 2014 și declanșării războiului din estul Ucrainei și despre evoluțiile din Siria.

XS
SM
MD
LG