Linkuri accesibilitate

Anton Anton (București): Luăm gaze ieftine să le introducem în rezervoarele subterane, depozitele de gaze, să avem gaze la iarnă”


Anton Anton, ministrul român al Energiei, a declarat joi, că România importă, în această perioadă, gaze la un preţ mai bun pentru a le depozita în rezervoarele subterane şi pentru a asigura programul de iarnă.

„Eu cred că, în sfârșit, ne-a venit mintea la cap și, în sfârșit, luăm gaze ieftine ca să le introducem în rezervoarele subterane, depozitele de gaze, pentru ca să avem gaze la iarnă. De foarte multe ori s-a întâmplat ca să ne trezim că avem program de iarnă și din noiembrie începem să acumulăm, sau în septembrie. Atunci prețurile gazelor sunt mult mai mari, a spus Anton Anton, citat de Mediafax.

Deşi nu este o perioadă de consum şi preţurile din import sunt scăzute, presa i-a semnalat ministrului că preţurile gazelor au crescut pe piaţa internă și că acest lucru s-ar datora Ordonanţei 114, o afirmatie a presei respinsă de ministrul din cabinetul Dăncilă.

XS
SM
MD
LG