Linkuri accesibilitate

John Bolton a sosit în vizită la Chișinău


John Bolton și Maia Sandu
John Bolton și Maia Sandu

Consilierul pentru probleme de securitate națională al președintelui american Donald Trump, John Bolton, a sosit într-o scurtă vizită la Chișinău. El a fost întâmpinat la Guvern de premierul Maia Sandu.

În deschiderea discuțiilor, Maia Sandu a mulțumit oficialului american că a întreprins această vizita „într-o perioadă importantă” pentru Moldova, în care sunt inițiate reforme menite să consolideze instituțiile democratice. Premierul a mulțumit și pentru sprijinul constant oferit de Statele Unite în ceea ce privește consolidarea statului de drept, dezvoltarea economică, întărirea securității.

La rândul său, John Bolton a menționat că vizita sa o precede pe cea a lui Maia Sandu în Statele Unite (31 august - 4 septembrie ) și că este o bună ocazie să discute cu reprezentanții noului guvern de la Chișinău despre strângerea relațiilor dintre cele două țări.

După discuții, este preconizată o conferință de presă susținută în comun de Maia Sandu și John Bolton.

De la Chișinău, consilierul președintelui Trump va pleca la Minsk, unde se va întâlni cu președintele Aliaksandr Lukașenka.

John Bolton s-a aflat într-o vizită de două zile la Kiev, despre care a scris, într-un mesaj pe Twitter, că a fost una „foarte productivă”. „Mă voi îndrepta spre Moldova și Belarus, unde mă voi întâlni cu liderii ambelor țări pentru a discuta chestiuni de securitate regională. Așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm legăturile noastre diplomatice și economice”, a menționat consilierul președintelui american.

Miercuri, la Kiev, John Bolton a fost primit de președintele Volodimir Zelenski, care i-a spus că ar fi bucuros dacă Statele Unite s-ar alătura formatului Normandia pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei. În ajun, John Bolton a declarat Europei Libere că nu exclude această posibilitate.

Ședința celor două delegații
Ședința celor două delegații

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG