Linkuri accesibilitate

Președintele francez Emmanuel Macron pregătește summitul dedicat crizei din Ucraina


Președintele Franței, Emmanuel Macron și președintele rus Vladimir Putin, Bregançon, Franța, 19 august 2019

Preşedintele francez Emmanuel Macron a discutat joi telefonic cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a pregăti summitul prevăzut în septembrie privind conflictul din Ucraina, reuniune în formatul „Normandia” la care vor mai participa Rusia și Germania, a informat președinția franceză.

Macron „a reamintit dorinţa de a se obţine progrese rapide în ce priveşte măsurile de securitate şi politice necesare pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei". Macron a convenit asupra acestui summit încă de la mijlocul lunii august cu președintele rus Vladimir Putin, în cursul unei întâlniri în Franța, care a precedat summitul G7 de la Biarritz.

John Bolton despre cooperarea militară între SUA și Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:03 0:00

Miercuri, la Kiev, consilierul prezidențial american John Bolton s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care i-a spus că ar fi bucuros dacă Statele Unite s-ar alătura formatului Normandia pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei. În ajun, John Bolton declarase Europei Libere că nu exclude această posibilitate.

XS
SM
MD
LG