Linkuri accesibilitate

Mai mulți activiști pro-democrație reținuți în Hong Kong; protestul de sâmbătă a fost anulat


Hong Kong: ciocniri între protestatari și poliție, 25 august 2019

Protestul pro-democrație de sâmbătă, din Hong Kong a fost anulat după ce organizatorii au pierdut apelul împotriva interdicției, impusă de poliție. Frontul Civil pentru Drepturile Omului a precizat că în aceste condiții nu poate asigura securitatea participanților. Un alt motiv este faptul că vineri au fost reținuți, doi cunoscuți activişti Joshua Wong şi Agnes Chow, acuzaţi pentru rolul jucat într-o demonstraţie de pe 21 iunie în faţa sediului central al poliţiei din Hong Kong.

Un al treilea activist, Andy Chan, liderul Partidului Naţional, pro-independenţă şi scos în afara legii, fusese reţinut în cursul nopţii de joi spre vineri pe aeroportul internaţional din Hong Kong.

Protestele din Hong Kong au început pe 9 iunie, când s-a cerut anularea proiectului de lege care ar fi permis extrădarea către China continentală. Actul normativ a fost suspendat ulterior, dar protestele au luat amploare, transformându-se într-o mișcare mult mai amplă de apărare a democrației și autonomiei. Este cea mai mare criză politică din Hong Kong de la retrocedarea fostei colonii britanice către China în 1997.

XS
SM
MD
LG