Linkuri accesibilitate

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, cere deblocarea accesului la informațiile din Registrul de Stat al persoanelor juridice


Dumitru Alaiba

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, solicită Agenției Servicii Publice să facă cunoscute motivele pentru care este blocat accesul la informațiile din Registrul de Stat al persoanelor juridice. Într-o postare pe blogul personal, Dumitru Alaiba menționează că această decizie nu reflectă viziunile actualului Guvern și poate fi calificată drept „sabotaj”.

„Țin să accentuez faptul că denumirea unei firme înregistrate în Republica Moldova, administratorii acesteia, fondatorii și cotele acestora, indiferent de cetățenia lor, codul fiscal, adresa juridică, nu pot fi date cu caracter personal”, a menționat deputatul în solicitarea înaintată Agenției Servicii Publice.

Dumitru Alaiba califică situația ca fiind o tentativă de a distruge o reformă cu potențial de a preveni corupția.

Dumitru Alaiba mai scrie în postarea de pe blog că a observat prea multe „probleme tehnice” menite să curme transparența promovata de partidul pe care îl reprezintă.

Deputatul a precizat că solicitarea vine după ce a aflat că Agenția Servicii Publice a suspendat accesul la informația gratuită a Registrului de stat al persoanelor juridice, de unde pot fi obținute extrase gratuite cu denumirea firmei, codul fiscal, numele fondatorilor și numele administratorului, iar instituția a justificat aceasta prin suspendarea serviciului Webinfo.

XS
SM
MD
LG