Linkuri accesibilitate

Guvernul a abrogat mai multe decizii de principiu care au stat la baza concesionării Aeroportului Chișinău


Guvernul a abrogat mai multe decizii care se referă la procesul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, aprobate în perioada 2012-2013.

Este vorba despre decizia prin care concesionarea s-a făcut într-un parteneriat public-privat; hotărârea prin care s-a aprobat concesionarea activelor; decizia prin care s-a aprobat modul cum s-a derulat procesul de selectare a concesionarului și rezultatul acestei selecții și hotărârea cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării activelor, informează agenția IPN.

Premierul Maia Sandu a precizat că abrogările hotărârilor de Guvern nu sunt retroactive, dar astfel cadrul legal va fi adus în concordanță cu decizia Curții Constituționale. În declarațiile de presă oferite după ședința Guvernului din 4 septembrie, Maia Sandu a spus că: „în continuare, pe baza informațiilor prezentate de comisia parlamentară și de alte instituții ale statului, Ministerul Justiției lucrează la acest dosar, cu care se va merge în următoarele zile în instanță, unde va cere anularea contractului de concesionare”.

Premierul a mai precizat că până la o decizie a instanței de judecată, contractul de concesionare a aeroportului rămâne în vigoare.

XS
SM
MD
LG